• На даний момент немає в наявності
Zestaw hodowcy gołębi – probiotyk i melasa z trzciny cukrowej

Zestaw hodowcy gołębi – probiotyk i melasa z trzciny cukrowej


63,10 zł
з податком

W skład Zestawu hodowcy gołębi wchodzi EM Probiotyk dla gołębi (1 l) oraz EM Melasa z trzciny cukrowej (1 l).

Кількість
На даний момент немає в наявності

EM Probiotyk dla gołębi jest mieszanką paszową uzupełniającą, zawierającą Efektywne Mikroorganizmy EM.

Preparat zawiera kompozycję mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych i regeneracyjnych. Stosowanie EM Probiotyku dla gołębi wpływa na podniesienie naturalnej odporności i poprawę kondycji zdrowotnej, oraz zapewnia wysoką i długotrwałą formę gołębi i innych ptaków.

Preparat może być stosowany w hodowli i chowie gołębi oraz drobiu ozdobnego.

Korzyści wynikające ze stosowania EM Probiotyku dla gołębi:

- ograniczenie biegunek (szczególnie u młodych gołębi w okresie przejścia z papki na ziarno)

- poprawa jakości wylęgu

- zasiedlenie przewodu pokarmowego po kuracji antybiotykowej

- neutralizacja mikotoksyn w karmie

- detoksykacja organizmu i przyspieszona regeneracja wątroby

- likwidacja nieprzyjemnego zapachu w gołębniku czy wolierze

- biologiczna dezynfekcja środowiska i ograniczenie populacji roztoczy

Dawkowanie:

– do wody lub karmy: 10 ml/ 1 l wody lub 1 kg karmy, 3 razy w tygodniu. W pierwszym tygodniu stosowania, w okresie stresu i wycieńczenia organizmu (koszowanie, po lotach) oraz u gołębi rozpłodowych preparat podajemy codziennie.

– opryski gołębników, wolier 20% roztworem dwa razy w tygodniu

– dodatek do wody kąpielowej w ilości 50 ml/ 1 / wody ( 5% roztwór)

Melasa z trzciny cukrowej to ciemnobrązowy, gęsty syrop, o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru z trzciny cukrowej. Jest produktem o zawartości około 40% sacharozy, bogatym źródłem żelaza i składników mineralnych.

Zawartość podstawowych składników melasy trzcinowej:

- woda – 20%

- sucha substancja – 80%, w tym:

   - sacharoza – 38,4%

   - inne związki – 41,6%, w tym:

      - cukry redukujące – 20%

      - rafinoza – 1,6%

      - popiół węglanowy – 7,5%

      - kwasy bezazotowe – 3,0%

      - aminokwasy – 1,0%

      - związki azotowe (ogółem) – 0,5%.

Skład melasy oraz jej konsystencja zależą od:

- jakości i składu chemicznego surowca, z którego jest otrzymywana,

- procesu technologicznego – sposobu przerobu,

- warunków przechowywania.

Zawartość składników mineralnych w melasie:

- tlenek potasu – 4,69% – 5,5%

- tlenek sodu – 0,75% – 0,8%

- tlenek wapnia – 0,22% – 0,25%

- tlenek magnezu – 0,03% – 0,04%

- tlenek żelaza(III) – 0,03%

- dwutlenek węgla – 2,33% – 2,6%

- tlenek fosforu(V) – 0,05% – 0,06%.

Brak recenzji użytkowników.

Коментарі (0)
Наразі коментарі відсутні.
  • зареєструватися

Реєстрація нового облікового запису